Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Azt gondolom, a nyugdíjreformra való hivatkozás adott esetben nem helytálló, hiszen a nyugdíjreformnál egy létezõ, mûködõ rendszer gyökeres átalakításáról volt szó, ahol óhatatlanul nagyon nagy körültekintésre és óvatosságra volt szükség, ahol adott is, meg el is vesz a reform. Ez esetben egy olyan törvényrõl van szó, amelyik csak ad. Tehát ha a felét csináljuk meg annak, amit eredetileg terveztünk, és hosszabb távon szeretnénk, akkor is adunk. Tehát nem igaz az, hogy újabb és újabb nekifutásokra van szükség, mielõtt az elsõ adagot odaadnánk.

Másodszor: azt gondolom, lehet azt csinálni, hogy a fogyatékosok körére nézve a törvény megszületik, megpróbáljuk az összes elképzelhetõ korrekciót végrehajtani. Surján képviselõ úr tett egy sor javaslatot, és nagyon örülök, hogy az államtitkár úr is kifejezte készségét arra, hogy a minisztérium is segít abban, hogy megpróbáljuk ezt a következõ hetekben megoldani. Hátha sikerül! Én ezt a megközelítést nagyon üdvözlöm, mert azt gondolom, hogy nekünk, akiket négy éve megválasztottak, ez a kötelességünk. Az, hogy koncepciót gyártunk a jövõ kormány, a következõ kormány részére, az már, ha úgy tetszik, a választási programokba való, és nem ennek a parlamentnek a tevékenységébe.

Úgyhogy azt javasolom, üljünk, üljenek össze csütörtök reggel a pártok képviselõi - természetesen a kormány részvételével -, nézzük meg, mi az, amit ebbõl meg tudunk csinálni most, március 16- áig, azt csináljuk meg és akkor meglátjuk, hogy mi marad a következõ társaságra.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap