Kapronczi Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

KAPRONCZI MIHÁLY (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Még egyszer a Metész-tüntetésrõl, illetve körülményeirõl kívánok szólni.

Megdöbbentõ és felháborító dokumentum került napvilágra a Metész-tüntetés elleni atrocitást vizsgáló, hosszú nevû parlamenti bizottság február 25-ei ülésén. Az ott ismertetett dokumentumból egyértelmûen kiderült, hogy a BRFK jogi osztálya már október 29-én elkészítette a tüntetést betiltó határozatot, amelyet csak 30-án délután javasol kézbesíteni, hogy ezzel megakadályozza a törvényben elõírt bírósági felülvizsgálatot. Ezzel el tudták érni, hogy az ügy november 3-a elõtt ne kerüljön bíróságra. A két rendõrségi jogász, akik az aktát aláírásukkal ellátták, megérdemlik, hogy nevüket megörökítse a Magyar Országgyûlés jegyzõkönyve: dr. Fábry Erika õrnagy és dr. Plecskó Gyula alezredes. A feljegyzésük utolsó mondata egyértelmûvé teszi céljukat, hogy a kapott utasítás szerint: "Megakadályozhatjuk, hogy esetleg szülessen egy olyan, határozatunkat hatályon kívül helyezõ bírói végzés, melynek alapján az eredeti idõpontban megtartható lenne a demonstráció."

A rendõrségnek tehát sikerült eleget tenni a felettes politikai fõnök parancsának. Jogász létükre elérték, hogy a demonstráció szervezõi részére kedvezõ, az alkotmánynak megfelelõ bírói végzés helyett a részt vevõ kisemberek bilincset, erõszakot és megfélemlítést kapjanak az õket szolgáló és védõ Kuncze belügyminiszter úr rendõreitõl.

Szégyen ez, tisztelt képviselõtársaim! Szégyene a kormánypártoknak és a kormánynak, különösen a belügyminiszternek, aki a magát rendszerváltónak nevezett SZDSZ-nek a tagja! A független és szabad magyar sajtó a hírek szerint a feljegyzés felolvasása után sürgõsen, mintegy vezényszóra, kamerástul együtt megpattant a bizottsági ülésrõl, és elfelejtett tudósítani a dokumentumról.

A múlt hétfõn a választások tisztasága ügyében kértem a belügyminiszter urat, hogy az ajánlószelvények kiosztását és gyûjtését utasítással szabályozza, amely az esélyegyenlõség betartására kötelezte volna az irányítása és felügyelete alatt álló köztisztviselõket. Ez az utasítás mindeddig nem jelent meg, de ma már nem tartható kizártnak, hogy egész más tartalommal, BRFK- módszerrel azt már régen kiadta az illetékes nagyfõnök. Erre utal, hogy pár napja az egyik megyei fõjegyzõ a Magyar Igazság és Élet Pártja tagjának, egyik megyei vezetõjének kijelentette, hogy csak a választópolgár által saját kezûleg kitöltött és aláírt jelölõcédulát szabad elfogadni a törvény értelmezése szerint. Megnéztem a törvényt, és megdöbbenve láttam, hogy ez nem igaz. Lehetséges, hogy ez a külön szabály csak a MIÉP-re vonatkozik és a gyûjtés idõszakára, amelynek végén azt mondja a jegyzõ, hogy bocsánat, tévedtünk, és a felettesének írt feljegyzésben az fog szerepelni, hogy a kapott utasítás értelmében sikerült megakadályozni, hogy a MIÉP képviselõjelöltet állítson.

Visszatérve a BRFK feljegyzésére, megállapítható, hogy ez nem is törvénysértés, hanem az állampolgárok jogait súlyosan sértõ, szándékos alkotmánysértés, amelyet politikai parancsra eddig büntetlenül megtehettek úgy, mint a régi szép idõkben. Az eredmény is ugyanaz. Elõkerültek a kancsukák és a bilincsek, úgy, mint a régi szép idõkben.

A Magyar Igazság és Élet Pártja szerint a jelenlegi kormánynak leváltása elõtt erkölcsi és politikai kötelessége a magyar nemzettel és a választópolgárokkal szemben, hogy az ügyet azonnal feltárja és tisztázza a felelõs pártvezetõk nevének nyilvánosságra hozatalával, mert különben nincs biztosíték arra, hogy a jelenlegi Belügyminisztérium alkalmas a független és szabad választások törvényes és tisztességes lebonyolítására.

Köszönöm figyelmüket. (Dögei Imre tapsol.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap