Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem a jelenlevõket, tisztelt Országgyûlés, van-e kifogása valakinek az elõterjesztés ellen. (Nincs jelentkezõ.) Nincs, tehát az elõterjesztésnek helyt adtunk.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról a jövõ heti ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következõ feladatunk a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény, a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/5382. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/5382/10. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy a részletes vitában az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat az azok között levõ összefüggésekre figyelemmel egy szakaszban tárgyaljuk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a részletes vitát. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vitában. (Senki nem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vitát lezárom.

Megkérdezem Világosi Gábor belügyminisztériumi államtitkárt, hogy most, avagy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Dr. Világosi Gábor: A határozathozatal elõtt.) Igen, köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról a jövõ heti ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4254. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/4254/161. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni. (Senki nem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve, a módosító javaslatok közötti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat.

Felkérem jegyzõ urat, ismertesse az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap