Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Szellemesnek szánt kérdésére adhatnék nagyon rövid választ, ugyanis én csak egy Európai Unióról tudok. Tehát a "melyik Európai Unióba kíván belépni?" kérdésre az a válaszom, hogy abba az egybe, ami létezik. (Derültség a kormánypárti oldalon.) Itt már le is ülhetnék, de nem teszem meg önnek ezt a szívességet.

Ugyanis ezután átváltott egy másik témára, és Horn Gyula - úgymond - dicsekvését szembeállította a gazdaság csõdjével. Nos, az ön csõdelméletét egyetlen adat sem igazolja. Azt gondolom, alapvetõen nem Torgyán Józseftõl és nem a Független Kisgazdapárttól függ az, hogy Magyarország bebocsátást nyer-e az Európai Unióba, hanem az Európai Unió tizenöt tagállamától.

Én elég nyugodt vagyok e tekintetben, ugyanis az Európai Unió brüsszeli bizottsága Magyarországról adta a legjobb országértékelést. Éppen ma reggel volt nálam az Európai Unió Tanácsának fõtitkára, aki megint megerõsítette, hogy Magyarországnak igen jó esélyei vannak arra, hogy az elsõk között fog csatlakozni.

Tehát úgy tûnik, hogy az Európai Unió nem osztja az ön rendkívül negatív értékelését a magyar gazdaság helyzetérõl. Szerencsére!

Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap