Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Természetesen nem vagyok a téma szakavatott értõje, azt hiszem, ezt nyilvánvalóan... (Közbekiáltások az MDF padsoraiból: Hol a Nemcsók?) A miniszterelnök úr megbízásából a tárca részünkre rendelkezésre bocsátott információi alapján azt azonban messzemenõen meg tudom ítélni, illetõleg messzemenõen meg tudom erõsíteni itt, a Házban, hogy a hajózás - a dunai hajózás is és nyilván a tiszai hajózás is -, miután 1992 óta Magyarország... (Közbeszólások az MDF padsoraiból: A Maros!)

Képviselõ Úr! Ön azt a kérdést tette fel, hogy mennyire fontos nekünk a hajózás. Én erre a kérdésre szeretnék egy tisztességes, korrekt választ adni. Ha önt ez nem érdekli, akkor nem értem, hogy miért tette fel a kérdését. (Derültség az MDF padsoraiban.)

A hajózás és a dunai hajózás kérdésérõl a kormány álláspontja az, hogy miután Magyarország 1992 óta részese egy nemzetközi hajózási útvonalnak, elengedhetetlenül szükség van a Dunának erre való alkalmassá tételére, hiszen hatszor-hétszer olcsóbb a hajózás költsége, mint a közúti közlekedésé. Ezért alapvetõ nemzetgazdasági érdeknek tekintjük - és egyben az európai beilleszkedés követelményének is tartjuk - azt, hogy Magyarországon megfelelõ állapotok álljanak rendelkezésre a hajózás biztosítására. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Derültség és taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap