Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A programban a Fidesz-Magyar Polgári Párt csökkenteni fogja az autópályadíjakat, és a vegyes rendszert fogja bevezetni. Erre utaltam államtitkár úrnak, nem pedig kisajátításra Bs autópálya-építésre.

Szeretném jelezni önnek, hogy a számomra érthetetlen módon részvénytársasági formában mûködõ M3-as autópálya - amely közhasznú társaságként talán jobb szolgálatot tenne - száz százalékban állami tulajdonú, így ott mérséklésre nagyobb lehetõség nyílna. Szeretném jelezni azt is, hogy per útján sikerült csökkenteni az M1-es autópálya igényét. Mi, Fejér megyeiek pedig - de mások is - igényt tartunk arra, hogy az M7-es háromsávosításánál emberi, elfogadható léptékû legyen a fõvárosba, a Balatonra és más vidékekre eljutni szándékozók számára az autópályadíj.

Tehát javaslom önnek, hogy az autópályadíjak mérséklésénél az osztrák és más nemzetek példáját vegyék figyelembe, és mérsékeljék ezt a díjat, ne csak bevételcentrikus legyen ezeknek a megállapítása. Ezt javaslom szíves figyelmébe. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap