Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Képviselõ úr, a mai és a következõ idõszak kormánya is azzal a feladattal lesz megbízva, hogy az ország olyan térségeit, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, az északi területek, Borsod megye, vagy akár Zala, amely szeretne a tér - szlovén, horvát reláció - központjává válni, bekapcsolja az európai autópálya-rendszerbe és bekapcsolja a hazai hálózatba.

(14.50)

Ez van a mérleg egyik serpenyõjében, a másik serpenyõjében pedig az a szûkös forrásrendszer van, amivel ma rendelkezünk.

Szeretném önnek elmondani, hogy az autópályákat Európa-szerte akkor építették, amikor a GDP erõsen növekedett. A hatvanas években ezer kilométer számra épültek tõlünk nyugatra az autópályák, és akkor Magyarországon, ahogy említettem, az autópályák töredéke sem épült meg. Ezt a nagy hátrányunkat kell pótolnunk.

Ennek ellenére egyben teljesen egyetértek önnel: csökkentenünk kell az autópályadíjakat annak érdekében, hogy minél több állampolgár meg tudja azt fizetni, s remélem, hogy a magyar nemzetgazdaság a kormányprogram hatására úgy fog egyre erõsödni, hogy kibírja a központi költségvetés, hogy minél nagyobb részt vállaljon az autópálya-hálózat bõvítésbõl.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap