Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! A válaszom rövid lehet: igen, betartotta. De ahogy ön is mondta, április 22- én kezdte meg a Népjóléti Minisztérium a törvényességi vizsgálatot, hiszen erre volt lehetõsége. Júliusban befejeztük a vizsgálatot, több száz oldalas jelentés készült el. Ebben a jelentésben megneveztük a mulasztás felelõseit, és javaslatot tettünk a szervezet mûködésének javítását célzó intézkedésekre.

Idõközben persze - errõl nyilván tudomása van képviselõ asszonynak - az Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi vezetése is vizsgálatot indított el, és büntetõjogi feljelentést is tett. A károkozást mi a jelentésünkben 250 millió forintra becsüljük. Akkor már folyamatban volt a büntetõjogi eljárás. Mi a vizsgálati anyagunkat az illetékes szervek rendelkezésére bocsátottuk. A polgárjogi kártérítést az Egészségbiztosítási Pénztár hivatalból megindította, és elindult a megyei vényfeldolgozás továbbfejlesztése a központi rendszer irányába, ez az úgynevezett KEVER-rendszernek az országos kiterjesztése.

Ezt a vizsgálati anyagot a régi önkormányzat már nem, az új önkormányzat még nem tudta megtárgyalni. Bízunk benne, hogy elõbb- utóbb majd az asztalra kerül ez az általunk elkészített jelentés is. De összességében azt kell hogy mondjam képviselõ asszony, hogy amit a minisztérium megtehetett a maga részérõl, azt megtette, és készséggel képviselõ asszony rendelkezésére bocsátjuk az úgynevezett OVER-vizsgálati jelentést, amelybõl meggyõzõdhet képviselõ asszony arról, hogy mi a részünkrõl megtehetõ lépéseket megtettük.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap