Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 44. és 84. pontjaiban levõ javaslatok elfogadását.

Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határoz a tisztelt Országgyûlés. Megkérdezem, hogy elfogadják-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 257 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekrõl a Házszabály szerint még dönthetünk.

Az ajánlás 38. pontjában Szász Domokos a törvényjavaslat 12. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Ebben a hõtermelõ létesítmény mûködési engedélyének érvényességét öt évben javasolja megállapítani. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 73 igen szavazat, 194 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 43. pontban Juhászné Lévai Katalin és képviselõtársai a 17. § szövegpontosítását kezdeményezik, amelyet a bizottságok támogatnak. És a tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 90 igen szavazattal, 171 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 67. pontban Bakonyi Tibor és képviselõtársai a 38. § (2) bekezdésének kiegészítésével a fõvárosi önkormányzatokra való utalással egészítik ki a normaszöveget. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 69 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal és 25 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.

Ezzel határozathozatalunk végére értünk.

Tisztelt Országgyûlés! Meg kell kérdezzem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl nem szavaztunk, de szavazni kellett volna. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs. Jövõ heti ülésünkön kerül sor a zárószavazásra.

(17.50)

Tisztelt Országgyûlés! A büntetõeljárásról szóló törvényjavaslat... helyett most a munkatörvénykönyv (Derültség.) módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala következik, vagyis a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. Az elõterjesztést T/5385. számon, a foglalkoztatási bizottság ajánlását pedig T/5385/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter munkaügyi miniszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap