Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 254 igen szavazattal, 1 nem szavazattal és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Két perc technikai szünet következik. (Rövid szünet. - Képviselõk távoznak az ülésterembõl.)

Tisztelt Országgyûlés! Szíves engedelmükkel folytatjuk munkánkat. Következik az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Dr. Toller László, MSZMP... (Derültség.), pardon, MSZP; dr. Hack Péter, SZDSZ; dr. Torgyán József, FKGP; dr. Szájer József, Fidesz; Demeter Ervin, MDF és dr. Kónya Imre, MDNP, képviselõtársaink önálló indítványát T/5474. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/5474/5. számon kapták kézhez.

(18.40)

Kérdezem, hogy az alkotmányügyi bizottság kíván-e elõadót állítani a részletes vitában. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy a részletes vitában az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat az azok között lévõ összefüggésekre figyelemmel egy szakaszban tárgyaljuk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a részletes vitát. Kérdezem, kíván-e valaki a vitában felszólalni.

Megadom a szót Toller László képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap