Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Immár négy éve teszek kísérletet arra, hogy megértessem Homoki János képviselõ úrral: hogy országgyûlési képviselõ és hogy itt a parlamentben fel szokott szólalni, semmiképpen nem jogosítja fel arra, hogy bárkivel szemben folyamatosan megalapozatlan vádakat fogalmazzon meg, mint ahogy tette most a különbözõ szintû rendõri vezetõkkel szemben, ezért én ezeket visszautasítom, tisztelt képviselõ úr. (Taps az MSZP soraiból. - Dr. Homoki János: Csak a kormánnyal szemben! Velük szemben nem!)

Arra kérem, hogy a jövõben legyen olyan kedves, és vegye figyelembe: az, hogy ön országgyûlési képviselõ, nem teremti meg annak a lehetõségét, hogy bárkit rágalmazzon; hogy bármilyen testületet megpróbáljon lejáratni; hogy bármilyen módon az emberekben félelmet próbáljon gerjeszteni; hogy bármilyen módon bárkit félrevezessen, tisztelt képviselõ úr! Abban az esetben, ha az ön számára ezt jelenti a politizálás, és ha azokat az elveket valósítanák meg ebben az országban, amilyeneket ön felsorolt, akkor én meg nem szeretnék itt élni. Szerencsére ehhez önnek semmilyen lehetõsége nem lesz.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból. - Dr. Homoki János: Akkor ön meg alkalmatlan miniszternek! Micsoda dolog ez?! Még neki áll feljebb!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap