István József Tartalom Elõzõ Következõ

ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kedves Képviselõtársaim! Nem kívánok a türelmetekkel visszaélni, csak pár tõmondatot szeretnék elmondani, mint aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjából Izsó Mihály képviselõtársammal együtt a pályázatok elbírálásának a kezdetétõl fogva a végéig együtt munkálkodtam az öt albizottságban, és megpróbáltunk mindent elkövetni, hogy ezt a kevés összeget, amelyet az elõterjesztõnk már a Ház elé terjesztett, elfogadhatóan, az adott körülmények között igazságosan és tisztességesen osszuk szét.

(10.50)

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának az a véleménye, hogy a társadalmi szervezetek a demokrácia letéteményesei. Ahogyan a társadalmi szervezetekhez a mindenkori kormányzat és a mindenkori parlamenti költségvetés viszonyul, úgy van megbecsülve avagy nincs megbecsülve. Nyilvánvalóan az elõterjesztésbõl kiderült az, hogy nagyon szerény ez a megbecsülés.

A jövõre nézve minden körülmények között a társadalmi szervezeteknek legalább a mûködésüket biztosítani kell, és ehhez ez a költségvetési összeg, amelyet az elmúlt esztendõben a magyar parlament megszavazott, nagyon kevés. Az új kormánynak - bárki alakítja azt, de reméljük, hogy nemzeti kormány lesz (Zaj az MSZP soraiból. - Dr. Szabó Zoltán: Az lesz! Éppúgy, mint a mai.) -, felelõssége lesz a társadalmi szervezetekkel kapcsolatban, hogy méltóképpen megbecsüljék, és az országban igényelt munkájukat és a munkájukkal együtt azt a szolgálatot, amit a nemzet javára végeznek, zavartalanul, könnyebben tudják végezni.

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának nevében én is arra kérem minden képviselõtársamat az ellenzéki oldalról ugyanúgy, mint a kormányoldalról, hogy ezt az elõterjesztést a módosító indítvánnyal szavazzák meg.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap