Kovács Tibor Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Varga képviselõ úr kérdésére válaszolva már részben az én kérdéseimre is választ adott a miniszter úr, mégis szeretnék feltenni miniszter úrnak néhány speciális kérdést Borsod megye útjairól.

A megye összekötõ és bekötõútjainak jelentõs részén 15-20 éve nem volt jelentõsebb felújítás, néhány szakasz mára szinte járhatatlanná vált. A választási körzetem útjai közül ilyennek tekinthetõ a Kesznyéten-Tiszalúc, Sajószöged-Hejõbába, Szakáld- Hejõbába-Nemesbük, Mezõcsát-Tiszakeszi és Hejõkeresztúr-35. számú fõút közötti bekötõutak. (Dr. Torgyán József: Kihagytál két falut a választási körzetedbõl! - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Mitõl vagy olyan ideges? Csend legyen!)

Elfogadva azt a szakmai véleményt, hogy a megerõsítés és a vékony aszfalt élettartama tíz év, akkor évente 250-300 km út felújítására lenne szükség ahhoz, hogy az utak állapota ne romoljon tovább. Az ez évi tervekben 50 km út felújítása szerepel, ebbõl döntõ többségében a fõutak felújítása történik meg, a bekötõutak felújítása tovább halasztódik.

Az elmondottakból kitûnik, hogy mindenképpen szükség lenne egy több évig tartó, kampányszerû burkolatmegerõsítési programra, amelynek nagyságrendje a megyében legalább kétmilliárd forint/év. Kérdezem a miniszter urat, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a bekötõutak állapota megyénkben belátható idõn belül javuljon. (Dr. Torgyán József: Megszavazhattátok volna az én indítványomat, és akkor nem ez lenne!)

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap