Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Mielõtt a kérdésekre válaszolnék, éppen azon oknál fogva, hogy sokadszor kerülnek a plenáris ülés elé a Szekszárdi Húsipari Rt. privatizációjának különféle kérdései, azért hadd mondjam el ezt a sok-sok ismeretet bõvítendõ, hogy Kocsis képviselõ úr, úgy is mint a város polgármestere volt talán az egyetlen a politikusok között, aki nem kampányszerûen, hanem felelõsségteljesen végigkísérte a Szekszárdi Húsipari Rt. és a dolgozók életkörülményeinek változását és alakulását, és folyamatosan, tevékenyen vett részt azokban a megoldásokban, amelyek a hibák helyrehozatala érdekében kialakultak.

(14.40)

Ami a kérdéseket illeti:

Való igaz, hogy a felügyelõbizottsággal megvizsgáltattam, történt-e mulasztás vagy vétkesség, vagy vétkes könnyelmûség, gondatlanság a történetben az eltelt évek alatt, és ez milyen mértékû, milyen természetû. A felügyelõbizottság a jelentését elkészítette. Errõl is volt már szó ebben a Házban, és akkor is azt mondtam a kérdésre, hogy a személyi felelõsségre vonásnak különbözõ okoknál fogva ma nincs alapja.

Három területet érint a felügyelõbizottság javaslata: az igazgatóságot, amelynek a gazdasági társaságokról szóló törvény szerinti felelõssége és a polgári törvénykönyv szerinti felelõssége nem állapítható meg, hiszen - szó szerint így fogalmaz a jelentés - minden körülményt ismert, és az ismeretek birtokában, az akkor rendelkezésre álló információk alapján döntött. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.)

Köszönöm szépen, a folytatást a viszontválaszban szeretném elmondani. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap