Latorcai János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Államtitkár Asszony! Azt hiszem, a probléma ott kezdõdik, hogy a garéi égetõmû nem készült el, a dorogi pedig technológiailag többek között azért nem alkalmas ezen rákkeltõ, magzatkárosító anyagok elégetésére, mert 700 Celsius-fok hõmérsékletû utóégetõje van. Ha ezek az anyagok 1200 Celsius-fok alatt égetik el, abban az esetben rekombinálódnak, újraképzõdnek. Ez szakmai kérdés, és nem politikai kérdés. Azt sem tudom elfogadni, hogy a 7 milliárd kevesebb, mint ha nem 3, hanem 4 milliárd forint. Nem tudom elfogadni azt, hogy itthon égessünk, és a hazai környezetet szennyezzük abban az esetben, ha lehetõségünk van külföldön égetni, ráadásul olcsóbban. (Dr. Szili Katalin: Ki fogja betartani az egyezményt?)

Ön szakmailag nem tudta cáfolni azt, hogy a garéi hulladék Dorogon történõ elégetésébõl környezeti károk nem képzõdhetnek. Ön nem említette meg azt a sajnálatos tényt (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), hogy Dorogon a gyermekek megbetegedése tízszer akkora, mint máshol.

Ezért nem tudom elfogadni a válaszát, és kérem a képviselõtársaimat is, hogy gondoljanak a gyerekekre, és szintén (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) ne fogadják el a választ. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap