Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (független): Mint ismeretes, Tokaj-Hegyalján, Monok községben elkezdõdött egy akkumulátorfeldolgozó üzem építése. Ezzel kapcsolatban az ott élõk már tiltakoztak. Történelmi borvidékünknek sem itthon, sem külföldön nem tesz jót, ha ez az üzem felépül. Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékünk, nemzeti kincsünk egyedüli a világon.

Kérem államtitkár asszonyt, hogy amíg nem késõ, vizsgálják felül ennek az üzemnek az építését, és az ott élõ emberek tiltakozása ellenére ne adjanak engedélyt az akkumulátorfeldolgozó üzem építésére. Tokaj-Hegyalja az elmúlt idõszakban már nagyon sokszor bajba került. Hegyalja a szegénység és a munkanélküliség terhét cipelve élni akar. Magyarország összes veszélyes ólomhulladékát a "borok királya, a királyok bora" szülõföldjén akarják összegyûjteni és feldolgozni. A hegyaljai emberek - bízva munkájukban, szorgalmukban - élni akarnak ólomszennyezettség, egészségkárosodás és környezeti katasztrófa nélkül.

Kérdezem ezért államtitkár asszonyt, jelenleg milyen stádiumban van a gyár építésének engedélyezése, mert az ott élõ emberek nyugtalanok, hiszen az elõmunkálatok már elkezdõdtek. Helyesnek tartja-e államtitkár asszony, hogy történelmi borvidékünkön ez a gyár felépüljön, és az ott élõ emberek sorsát - akiknek nincs más lehetõségük, mint a szõlõmûvelés - véglegesen megpecsételje.

Várom államtitkár asszony történelmi borvidékünkkel kapcsolatos elfogadható válaszát, annál is inkább, mert - ahogy a mondás is szól - a földet apáinktól nem örököltük, hanem unokáinktól, gyermekeinktõl kölcsönbe vettük. Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap