Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Tiszafüredtõl Kenderesig haladó 34- es fõútvonal igen jelentõs forgalmat bonyolít le. A fõútvonal áthalad Tiszaigar településen, amelynek lakói évek óta szenvednek a forgalom okozta zaj-, por-, kipufogógáz-szennyezõdésektõl. Emellett igen nagy a balesetek veszélye, hiszen az úton iskolás gyermekeknek, idõseknek, kerékpárosoknak kell közlekedniük kamionok, teherautók, buszok mellett - a házakban okozott repedésekrõl, károkról most nem is beszélve.

Az elkerülõ út költsége 1997-es áron körülbelül 50 millió forint lenne. A település önerõbõl képtelen ezt elõteremteni; még a támogatásokhoz szükséges saját forrás - amely körülbelül ennek egyharmada, tehát 15 millió forint - összegyûjtése is szinte reménytelen. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kormány a parlamenten keresztül újabb és újabb feladatokat ró az önkormányzatokra, miközben ennek nincs forrása, így az önkormányzatoknak hitelbõl, vagyonfelélésbõl kell ezeket fedeznie.

Kérdezem tehát miniszter úrtól: ön milyen esélyt és milyen forrást lát egyáltalán arra, hogy egy ilyen helyzetben lévõ település, mint Tiszaigar, elkerülõ utat építhessen?

Tisztelettel várom válaszát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap