Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Úr! Az ok nagyon egyszerû: a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium nem a közoktatási intézményeket támogatja, a költségvetés nem a közoktatási intézményeket támogatja, a közoktatási intézmények költségvetési támogatása az önkormányzatok, illetõleg a fenntartók feladata - ahol önkormányzat a fenntartó, ott önkormányzatnak, ahol nem, ott annak a fenntartónak -, és ehhez az állam normatív formában hozzájárul. A támogatás tehát nem az iskolának, hanem a fenntartónak jár a költségeihez.

A fenntartók az ön által említett támogatást az 1997. és '98. évi költségvetésben is megkapták. 1977-ben ez 1000, az 1998-as költségvetésben 1200 forint volt tanulónként. Ezek az iskolai sportkörök egyébként a '96-ban módosított közoktatási törvény rendelkezései szerint mûködnek, és ez a mûködés az, amelyhez az állam, a költségvetés normatív formában ezt az említett 1000, illetõleg idén 1200 forintos támogatást megadja.

Még egyszer mondom, ez a támogatás a fenntartónak jár. Hogy a fenntartó ezt továbbadja-e és megcímezve adja-e tovább az iskolának, ez az önkormányzati törvény értelmében a fenntartón múlik.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap