Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Alkotmánybíróság új tagjainak titkos szavazással történõ megválasztása. Az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztását elõkészítõ jelölõbizottság elõterjesztését H/5609. és H/5610. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Kérem képviselõtársaim figyelmét!

A bizottság az Alkotmánybíróság tagjának jelölte dr. Erdei Árpádot és dr. Kiss Lászlót. Az alkotmánybírákat jelölõ bizottság ülésén megállapodás született abban a kérdésben, hogy a két titkos szavazásra egymást követõen, külön-külön kerül sor. Ha az elsõ választás eredményes, akkor dönt az Országgyûlés a másik alkotmánybíró személyérõl.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 32/A. §- ának (4) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztásához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 255 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Képviselõtársaim elsõ alkalommal a Duna-parti folyosón egy szavazólapot és egy borítékot vehetnek át, amelyen dr. Erdei Árpád jelölt neve található. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.

Tisztelt Országgyûlés! Most felkérem Gyimóthy Géza jegyzõ urat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap