Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 9., 19., 31., 66., 85., 146., 291. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 4., 34., 38., 44., 81. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását.

Most tehát, tisztelt Országgyûlés, a támogatott módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekrõl a Házszabály értelmében még szavazni lehet.

A kiegészítõ ajánlás 2. pontjában a környezetvédelmi bizottság, valamint az ajánlás 21. pontjában Torgyán Józsefné Cseh Mária a törvényjavaslat 3. § 1. pontjában az állattartók fogalmának módosítására terjesztenek elõ alternatív tartalmú indítványt.

A kiegészítõ ajánlás 2. pontjában a környezetvédelmi bizottság a következõ meghatározást terjeszti elõ: állattartó az a személy, akinek az állat a tulajdonában van, vagy azzal rendelkezni jogosult. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 57 igen, 231 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most az ajánlás 21. pontját teszem fel szavazásra, amely szerint az állattartó az állatot kedvtelésbõl vagy haszonszerzés céljából tartó személy. Frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyûlés egyetért-e a módosító javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 40 igen, 233 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 24. pontjában Torgyán Józsefné Cseh Mária a törvényjavaslat 3. §-át új ponttal javasolja kiegészíteni, amelyben a gazdasági haszonállat meghatározását terjeszti elõ. Frakciókérésre szavazunk. Az Országgyûlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 44 igen, 246 ellenszavazat és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 39. pontjában Koltai Imre és képviselõtársai a törvényjavaslat 3. § 7. pontjának kiegészítésével azt javasolják, hogy a beavatkozás fogalma csak jogszerû cselekedet lehessen. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 57 igen, 231 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(18.50)

A kiegészítõ ajánlás 8. pontjában Pál Béla és Házas József a törvényjavaslat 3. §-át a menazséria fogalmával kívánják kiegészíteni. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 48 igen, 221 ellenszavazat és 34 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 9. pontjában ismét Pál Béla és Házas József képviselõtársaink javasolják a törvényjavaslat 3. §-ának kiegészítésével az állatkereskedés fogalmát meghatározni. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 40 igennel, 212 ellenszavazattal és 47 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 61. pontjában Koltai Imre és képviselõtársai a törvényjavaslat 5. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ebben az állattartó tisztaságvédelmi kötelezettségérõl rendelkeznek. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 174 igen szavazattal, 110 ellenszavazat és 23 tartózkodás mellett elfogadta.

A kiegészítõ ajánlás 13. pontjában Kiss Róbert a törvényjavaslat 5. § (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ennek lényege, hogy az állat élettani szükségleteit jelentõsen korlátozó eszköz alkalmazása jogszabályban megtiltható. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 54 igen, 186 ellenszavazat és 63 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 42. pontjában a mezõgazdasági bizottság, valamint Orosz Sándor a törvényjavaslat 22. § (6) bekezdésének módosítását és új bekezdéssel történõ kiegészítését javasolják, amelyben a szépítõszer elõállítása céljából tervezett kísérletre kiadható engedélyrõl rendelkeznek. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 123 igen, 155 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 71., 86. és 87. pontjai alternatív javaslatokat tartalmaznak a törvényjavaslat új szakasszal történõ kiegészítésével az állatvédelmi feladatok pénzügyi fedezetének megoldására.

Elsõként a környezetvédelmi bizottság indítványáról határozunk a kiegészítõ ajánlás 71. pontja szerint, amelyet a mezõgazdasági bizottság támogat, az önkormányzati nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a módosítást elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl nem szavaztunk, de kellett volna? (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az országos területfejlesztési koncepcióról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. Az elõterjesztést H/4960. számon, az egységes javaslatot pedig H/4960/77. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az országos területfejlesztési koncepcióról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 263 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 43 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fiatalkorú munkavállalók munkajogi védelmére vonatkozó szabályok kiterjesztésérõl, a fiatalkorúak munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok keretében történõ foglalkoztatásáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az elõterjesztést T/5386. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/5386/6. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter munkaügyi miniszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap