Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Ön már nem elõször tett a Ház ülésén arra javaslatot, hogy az Országgyûlés folytassa tovább munkáját és ülésezzen tovább, közeledve a választások napjához. Még egyszer kiemelem, képviselõ úr, hogy az Országgyûlés és a kormány viszonya a hatályos alkotmányban minden elemében tisztázott, minden elemében szabályozott, szó sincs azokról a veszélyekrõl, amelyeket ön emleget.

Ami pedig a konkrét ügyek kidolgozását illeti, a kormányzati munka folyamatossága a választások közeledtével nem szakad meg, mindent elõ fogunk készíteni a parlament õszi ülésére, és a parlament például a közüzemi díjak esetében is meg fogja tudni teremteni a megoldás jogszabályi alapját a kormányzati elõterjesztéseknek megfelelõen.

Az az érzésem, képviselõ úr, hogy önnek nem a kormány ellenõrzésének feladata hiányzik az elkövetkezendõ hetekben, hanem inkább a napirend elõtti hozzászólások lehetõségét sajnálja. (Derültség. - Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap