Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Az ügyrendi javaslatom annak a megvitatására irányul, hogy egyáltalán van-e itt olyan elõterjesztés, amire az elnök úr hivatkozott, mert Szekeres frakcióvezetõ úrnak azzal tetszett megadni a szót, hogy ügyrendi javaslatot terjeszt elõ. Ebben az esetben tehát, ha Szekeres frakcióvezetõ úrnak meg tetszett adni a szót, akkor az összes többi frakciónak is felszólalási lehetõséget kell biztosítani.

Az pedig, hogy Hack képviselõ úr az általam rendkívül tisztelt jogi véleményét miként terjeszti elõ, nagyon érdekes lehet a számomra, de a Ház számára közömbös, miután õ maga is nagyon bölcsen jelezte, hogy nem az alkotmányügyi bizottság nevében szól, hanem önmaga nevében - márpedig ebben az esetben elnök úr téves jogszabályhelyet jelölt meg. Éppúgy, ahogy az elõbb kioktatta Gyõriványi kartársunkat (Derültség a kormánypártok soraiban.), hadd oktassam ki én is önt arra, hogy elnök úr is téves alapokra helyezkedett.

Arra kérem elnök urat, hogy szíveskedjék az ügyrendi kérdésben a vitát megnyitni, és akkor természetesen ott lesz érdemi észrevételünk. De arra nincs lehetõsége az elnök úrnak, hogy egy magánvélemény elõterjesztését bizottsági véleményként értékelje.

Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap