Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Asszony! Válaszából talán azt kell megállapítanom, hogy ezeknek az iratoknak az elhelyezése továbbra sem megnyugtató. 1997 februárjában került sor önnel személyesen és a Fidesz-Magyar Polgári Párt delegációja között egy találkozóra, amelyen mi egy 15 pontos javaslatot nyújtottunk át, amelyet a privatizációs értékesítésnél, az állami vagyon kezelésénél fontosnak tartottunk.

Ennek a 4. pontjában külön kiemeltük, hogy ezeknek az iratoknak a dokumentálása és késõbbi kutathatósága nagyon fontos. Nekem az ön válaszából az derül ki, hogy ezek az iratok sajnos vagy még szétszórtan vannak valahol, vagy nem teljes egészében vannak meg.

Ehhez azt is hozzá kell tennem - a napokban egy konferencián derült ki -, hogy nagyon sok olyan irat van, amelyhez a szerzõdõ fél hozzájárult, hogy nyilvánosságra kerüljön, de a kormány részérõl ez a hozzájárulás nem történt meg. Én tehát azt is kérném, hogy azok az iratok, amelyek különösen súlyos ügyeket érintenek, mindenképpen kerüljenek elhelyezésre, és a késõbbiekben mindenképpen kerüljenek a nyilvánosság elé.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap