Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõ Úr! Tisztelt Országgyûlés! Ön elég vidáman tette föl ezt a kérdést, ez azonban nem egy ilyen vidám eset, és szokásához híven az ismert tényekbõl egy olyan történetet próbál kerekíteni, ami elég messze áll a valóságtól.

A kampányfõnököm ugyanis nincs elõzetes letartóztatásban, hanem a jelenlegi kampányomat vezeti. Az elõzõ kampányfõnököm, aki 1994- ben irányította a kampányt, valóban elõzetes letartóztatásban van. Igen ám, de az 1994-es kampányomat egy büntetlen elõéletû köztisztviselõ - aki az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal dolgozója volt - vezette '93 végétõl a '94-es választások befejezéséig. (Zaj.) Ezt követõen ügyvéd lett, és ügyvédként a gazdasági, ügyvédi tevékenysége az, amiért ma vizsgálat folyik ellene.

Hogy ez a vizsgálat milyen eredménnyel fog lezárulni, azt majd a bíróság és a bíróság ítélete - amennyiben vádemelésre fog sor kerülni - be fogja mutatni. De ez két történet, tisztelt képviselõ úr! Az egyikhez van közöm, ez a kampány, a másikhoz semmi közöm nincs, ez az illetõ gazdasági, ügyvédi tevékenysége, amiért én nem tartozom felelõsséggel. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás a Független Kisgazdapárt soraiból: Madarat tolláról!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap