Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A múltkor már volt alkalmam azonnali kérdés keretein belül miniszter úrhoz kérdést intézni azzal kapcsolatban, hogy milyen káoszt keletkeztettek azáltal, hogy az addig érvényben volt tb-bevallási kötelezettséget '98. február 1-jétõl megváltoztatták. Az addigi évi egyszeres bevallás helyett tizenkétszeres bevallást kellett tenni, tehát minden hónapban külön; és emellett bizonyos esetekben nem volt elég csak a blankettán bevallást tenni, hanem floppyn is kellett, de a floppyt megint nem fogadták el, blankettát nem lehetett kapni, tehát sorba kellett állni a blankettáért, a kitöltés megoldhatatlan volt a blanketta zagyva összeállítása miatt. Ha mindez megvolt, megint egy napot kellett sorba állni. Ezután a kormány - miután nyilvánvalóvá vált a társadalom felháborodása - visszakozott, retirált, és legalább a kiskeresetûek esetében megint visszaállította az egyszeri bevallási kötelezettséget.

Mindenki fellélegezett, én is - így tárgytalanná vált a március 10-i meghívás is -, amikor március 10-én arra ébredtem, hogy harsog a rádió, a televízió, mindenki, hogy: kérem, aki ma nem adja be - mert nem érvényes a kormány visszavonó nyilatkozata, minden a régi szerint marad legalább még egy hónapig -, azt ilyen, olyan, amolyan szankciók sújtják!

Ezek után kérdezem most a miniszter úrtól: mekkora sor keletkezett ezek után március 10-én? Megnézte miniszter úr? Járt-e már az én felszólalásom óta az egészségbiztosítási (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) pénzintézetben? Továbbá nyilatkozzék (A képviselõ mikrofonját kikapcsolják.), hogy április 10-én mekkora sor lesz. (Zaj.) - Elnök asszony, rendben van, a mondat végét azért megengedhette volna!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap