Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Õszintén sajnálom, hogy ez a séta elmaradt, mert vártam az idõegyeztetésre a tisztelt frakcióvezetõ urat. Egyébként tájékoztatom, hogy semmiféle sorállás nem következett be.

(14.50)

Én ugyan nem hallottam a március 10-ei rádióhíradást, de ezen túlmenõen nagyon sok híradást hallottam arról, hogy mindaddig, ameddig a törvényjavaslatok elfogadására ezzel összefüggésben nem kerül sor - és ma délelõtt, ha a képviselõ úr figyelmét elkerülte volna a tájékoztatóm, szavaztunk a T/5396. számú törvényjavaslatról, tehát lényegében megtörténtek a változások, a kihirdetés is meg fog történni -, mindaddig a társadalombiztosítás szervei méltányosságot fognak gyakorolni e tekintetben. Úgy gondolom, hogy a kedélyek megnyugodtak.

És engedje meg, képviselõ úr, hogy azért visszaidézzem azt: itt a szándék az volt, hogy a bevallások a vállalkozók jövedelmi helyzetét rugalmasabban kövessék - ez egyébként maguknak a vállalkozóknak a kívánsága volt -, miközben nyilvánvalóan be kellett látni azt, hogy ennek az elõkészítésében, az ezzel kapcsolatos tájékoztatási munkákban voltak egyeztetési és tájékoztatási zavarok. De itt elmondtuk önnek a Házban is, hogy számos alkalommal el lehetett volna menni más kirendeltségekre, nemcsak a Fiumei útra, vagy postán is fel lehetett volna adni - nem ismétlem el, mert ezt annak idején elmondtam. De megnyugtatom önt, hogy márciusban semmiféle zavar nem volt, és most már a törvényt is elfogadtuk - áprilisban végképp nem lesz semmilyen zavar.

Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap