Raskó György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! A napokban nagyon sok párt - lévén, hogy megkezdte a programját - különbözõ tájékoztató kiadványokat szórt az állampolgárok postaládájába. Az egyikbõl idézek: "Kiszámíthatóbb, egyszerû és átlátható adórendszert akarunk, kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terheket. A vállalkozások beindítását, a munkahelyteremtést és a piacra jutást kedvezményes hitelekkel és az adminisztráció csökkentésével segítjük.". (Zaj a kormánypárti padsorokban.) Önök úgy gondolják, hogy ezt a választási programot valamelyik ellenzéki párt fogalmazta meg, de elárulom - és itt több szocialista párti képviselõtársam látszik ismerni jól saját programját; rázza a fejét -, ez valóban az MSZP választási programjából való idézet. (Egy taps a bal oldalról. - Közbeszólás az ellenzéki pártok soraiból: Bravó!)

Ha visszatekintünk az elmúlt négy évre, akkor azt gondolom, ezt önök is tárgyilagosan elismerik: ezen a területen semmiféle konkrét lépés nem történt, hogy egyszerûbb, átláthatóbb legyen az adózás, hogy kisebb legyen a bürokrácia, kevesebb legyen a tb- járulék, a személyi jövedelemadó-teher, és még plusz a vállalkozásokat is - gondolok a kis- és középvállalkozásokra - segítsék.

Miniszter úrtól azt kérdezem elsõsorban, hogy a kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terhek mit jelentenek. Minek van realitása? Ezzel kapcsolatban miniszter úrnak mi a véleménye? Miért nem volt lehetõség arra, hogy eddig ezen a területen bármiféle elõrelépés megtörténjen? Azt gondolom, ha a jövõben megtörténik, örülhetünk neki.

Kérem válaszát, világosítson fel bennünket arra, mire számíthatnak a magyar vállalkozók a választás után. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap