Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Képviselõtársam most valóban úgy viselkedett, mint a jó sportoló: az utolsó dobással mindent túldobott. (Derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Homoki János: Kérdeztem, válaszolj!) Egyszerûen nem találok szavakat, képviselõ úr (Dr. Homoki János közbeszólására a kormánypártok soraiból: Ne kiabálj már!), hogy ön honnan szedte ezeket az adatokat - a tények teljes mértékben eltérnek ezektõl. (Dr. Homoki János: Rendõrtisztek mondták!) Hát, képviselõ úr, nem tudom, milyen rendõrtisztek az ön barátai - ha az ön barátai! (Dr. Homoki János közbeszólására az MSZP soraiból: Hallgass!)

Tisztelt Képviselõ Úr! Volt egy országos rendõr-fõkapitányi intézkedés 40/1994. szám alatt, amelynek a célja az volt, hogy a mûszakilag-gazdaságilag amortizálódott közúti gépjármûvek kivonásával költségmegtakarítást érjen el. Az intézkedés nyomán 325 darab gépjármû került kivonásra és... (Dr. Homoki János: No ugye!) No ugye, bizony, bizony! (Derültség a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások.) No ugye, szerintem is ki kell vonni a forgalomból a 250-320 ezer kilométert futott gépjármûveket, mert azt hiszem, azokkal már tényleg nem lehet utolérni a bûnözõt, tisztelt képviselõtársam! (Közbeszólások.)

(16.00)

Egyszer ön azért szólal fel, mert - adott esetben - mennyire leromlott a rendõrség gépjármûparkja, utána pedig azért interpellál (Dr. Homoki János: A korrupció miatt!), mert kivonja a rendõrség a 250 - kötõjel - 320 ezer (Derültség az MSZP padsoraiban.) kilométert futott gépjármûveket, képviselõ úr.

A független szakértõk által dokumentált, ön által is megnézhetõ - ezek szerint a rendõrbarátai ezt nem nézték meg - dokumentumok kikiáltási árat tartalmaznak. Ez 100 és 360 ezer forint között mozgott. Tisztelt képviselõ úr, mindig nyílt eljárás alapján történt ezek értékesítése, licitmódszert alkalmazva. Egész pontos számot mondok: 184 darab volt, ami központilag került értékesítésre, 141 darabot pedig a megyei rendõr-fõkapitányságok értékesítettek. (Dr. Homoki János: Kinek kerültek átadásra?) - A szegény rendõröknek kerültek átadásra, tisztelt képviselõ úr. (Dr. Homoki János: Hol volt meghirdetve? - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: A Közbeszerzési Értesítõben. - Egy hang ugyanonnan: A kisgazdaújságban!) Amit ön pedig aztán (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) az ITT- és a Grundig-tévékkel kapcsolatban összehordott, természetesen egyszerûen felháborító!

Annyi igaza van, hogy rendõrségi nagycsaládosok részére (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) - hangsúlyozni szeretném: nagycsaládos rendõrök részére - szponzorok és társadalmi szervezetek adományoztak kisebb háztartási gépeket; nem a Belügyminisztérium, nem a rendõrség (Az elnök ismét jelzi az idõkeret leteltét.) - szponzorok, társadalmi szervezetek. És még abban is tévedett, hogy minderre nem a forradalom évfordulóján került sor. (Az elnök folyamatosan csenget. - Dr. Homoki János: Vonja meg a szót, elnök úr! - Gyimóthy Géza: Két perc!)

Összegzésként tehát: a gépkocsiárverés és a szponzorok által nyújtott segítség nem azonos az ön által említett, korrupciót sejtetõ pénzszóró tevékenységgel. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Gyimóthy Géza: Plusz két perc!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap