Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A kezemben tartott - még meleg - kompromisszumos megoldás a Kisgazdapárt részérõl két szempontból nem túlzottan szerencsés. A Független Kisgazdapárt volt az elsõ, a legeslegelsõ párt a rendszerváltás óta, amely a kétkamarás parlament mellett tört lándzsát- egyedül a parlamenti pártok közül! (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Ma már, belátván ennek a realitását és a magyar állami berendezkedésnek ezt a helyesebb megoldását, amelyben a népszuverenitás sokkal jobban érvényesülhet, több támogatója akad jobbról és balról is. De ez a megoldás, amelyet itt utolsó pillanatban tárgyalunk, nem elégíti ki azokat az elvárásokat, azokat a követelményeket, amelyeket jogosan támaszt a Magyarországon élõ magyar állampolgár kisebbség annak érdekében, hogy megfelelõ súllyal részt vehessen a törvénykezés munkájában. Ez a törvény erre alkalmatlan! Azonban a Független Kisgazdapárt mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy Magyarországon Szent István óta a kisebbség megfelelõ módon elismert legyen minden területen, ezért mindig harcoltunk százéves múltunk folyamán, most is ezt tesszük.

Éppen ezért mi nem utasítjuk el egy határozott nemmel ezt az összetákolt javaslatot, hanem azt mondjuk, hogy ezzel ezelõtt három és fél évvel kellett volna elkezdeni foglalkozni, áttárgyalni, mert ez komoly dolog. Ezt nem lehet így összekapkodni! Ezért a Független Kisgazdapárt ez ügyben tartózkodni fog.

Köszönöm szépen megtisztelõ figyelmüket. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap