Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Torgyán képviselõ úr nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 5. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. §-a (3) bekezdése értelmében a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a mentelmi bizottság azt javasolja, az Országgyûlés ne függessze fel a képviselõ úr mentelmi jogát.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e dr. Torgyán József országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 20 igen, 267 ellenszavazattal és 28 tartózkodással Torgyán József képviselõ úr mentelmi jogát nem függesztette fel. (Taps az FKGP és az MSZP soraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztettem elõ H/5638. számon. Ebben dr. Gyõri Tibor helyett dr. Halasi Tibort jelölöm a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenõrzõ Testülete elnökévé, dr. Simicska Lajos helyett pedig dr. Szalay Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenõrzõ Testülete tagjának. Az 1996. évi I. törvény 62. § (3) bekezdése szerint, az 55. § (4) bekezdésére figyelemmel a személyi javaslatok elfogadásához a megválasztott országgyûlési képviselõk több mint felének, azaz 192 képviselõnek az igen szavazatára van szükség. (Zaj.) Figyelmet kérek, tisztelt Országgyûlés! Most tehát egyenként határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a dr. Halasi Tibor személyére tett javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 310 igennel, 1 ellenszavazattal és 5 tartózkodással dr. Halasi Tibort a testület elnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a dr. Szalay Péter személyére tett javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 305 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 9 tartózkodással Szalay Pétert a testület tagjává megválasztotta.

Mindkét megválasztott személynek az Országgyûlés és a magam nevében eredményes munkát kívánok! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Megköszönöm képviselõtársaimnak az együttmûködést, a jövõre nézve pedig mindenkinek a figyelmébe ajánlom a tegnap hallott Petõfi Sándor-verset, a Nemzetgyûléshez címût. Jó egészséget kívánok mindenkinek!

A napirend utáni hozzászólások következnek (Taps. - A képviselõk nagy része elhagyja az üléstermet. - Zaj.)

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Megértem, hogy néhány képviselõtársunk nem szívesen hagyja el az üléstermet, de mégis figyelmébe ajánlom képviselõtársaimnak, hogy szeretnénk folytatni a munkát.

Tisztelt Országgyûlés! Napirend utáni felszólalásra megadom a szót Varga László képviselõ úrnak, Fidesz.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap