Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Azt hiszem, mindnyájan osztjuk azt a véleményét, amit itt szavai elsõ részében mondott, hogy tiszta szívvel teszi ezt az, úgymond, Agyrendi indítványt. Én azonban tisztelettel mégis arra kérem önt, hogy esetleg ezt vonja vissza, tudniillik én úgy értelmezem - és azt hiszem, képviselõtársaim többsége is -, hogy a tegnapi ünnepi üléssel fejeztük be lényegében az 1994-98-as ciklust. Ha úgy tetszik, ez a mai nap inkább csak egy ráadás volt, és én azt hiszem, hogy a tegnapi ünnepi ülésen megadtuk a tisztességet az Országgyûlésnek, az országnak, többek között azzal is, hogy az Országgyûlés elénekelte a Himnuszt és a Szózatot, Petõfi Sándor- verset hallgattunk meg. Én úgy érzem, hogy egy ilyen, ha szabad azt mondanom: egyszerûsített Himnusz elmondása így, ebben a Házban, ebben a közegben talán éppen a Himnusz számára nem lenne méltó. Én tisztelettel azt javaslom, hogy ne tegyünk eleget a képviselõ úr egyébként jó szándékú javaslatának, hiszen ezt lényegében megtettük tegnap.

Úgyhogy, tisztelt Országgyûlés, még egyszer megköszönöm a jelen lévõ képviselõtársaimnak az együttmûködést. És csak azt tudom mondani, amit itt a nagyobb plénum elõtt is mondtam: mindenkinek jó egészséget kívánok, és megint csak Petõfi Sándor versét ajánlom mindenkinek a figyelmébe.

Ezzel az ülést berekesztem, és ahogy Csóti képviselõtársam mondotta: az 1994-98-as országgyûlési ciklus utolsó ülését rekesztem be.

Köszönöm szépen. (Taps.)

(Az ülésnap 17 óra 48 perckor ért véget.)

Tartalom Elõzõ

Eleje Honlap