RÓNASZÉKINÉ KERESZTES MONIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Én is Ertsey Katalinnak szeretném a 42. ajánlási ponthoz. Benne van a törvényben az "atipikus" szó, amelyik a gyűjtőfogalom, tartalmazza mindazt a választási lehetőséget, amire épül a családvédelmi törvény, hogy a családok igenis sokszínűsége és lehetőségei tekintetében minél több választási lehetőség álljon rendelkezésre a szülők számára, az édesapa és az édesanya számára is.

Ennek egyik fajtája a részmunkaidő; a rugalmas munkaidő vagy megfogalmazás viszont azt is jelenti, hogy a munkaadó azt mondja, hogy maradj benn tízig, akkor is, amikor haza kellene menni. Tehát vigyázzunk ezzel, mert a rugalmas nemcsak azt jelenti, hogy az édesanya szempontjából rugalmas, hanem hogy a munkaadó várja el az édesanyától a rugalmasságot a munkavállalás érdekében, de nem biztos, hogy a család és a gyermek érdekében.

Úgyhogy az "atipikus" szóra szeretném felhívni a figyelmet, mert az a gyűjtőfogalom, és tartalmazza a sok-sok választási lehetőséget, amit majd következő törvényekben le kell majd fektetni és bővíteni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage