RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az a felvetés, amit jobbikos képviselőtársam mondott, az egy jogos és reális felvetés, hiszen valóban, a szülők jelentős áldozatot hoztak azért, hogy azok a gyerekek, akiket felnevelnek, tisztes adófizető polgárok legyenek.

Volt már egy ilyen javaslat a Ház előtt, a kereszténydemokraták 1998 és 2002 között egy ilyen javaslatot beterjesztettek, és amikor megvizsgáltuk ezt a javaslatot, akkor arra jutottunk, hogy egy- vagy kétszázalékos járulékátengedés a szülők irányába igazából nem érzékelhető. Tehát ahhoz, hogy ez a javaslat értelmes legyen, érzékelhető legyen, minimum 4-5 százaléknyi járulékátengedésre lenne szükség, és szerintem előbb-utóbb el is kell menni ebbe az irányba.

Ugyanakkor érzékelve a költségvetés mostani helyzetét, látva azt, hogy a nyugdíjjárulékok, amiket befizetnek, hogyan viszonyulnak a kifizetett nyugdíjakhoz, összességében, ha azt szeretnénk, hogy ez érzékelhető legyen a gyerekeket felnevelő szülők számára, ez nagyon-nagyon jelentős terhet róna a költségvetésre, amit ebben a pillanatban most, sarkalatos törvényben rögzíteni nem látunk lehetségesnek, szükségesnek. Ugyanakkor szeretném biztosítani képviselőtársamat, hogy az irány egyezik azzal az elgondolással, amilyen irányba mi is menni szeretnénk majd hosszabb távon.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage