DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szabó Timea képviselő asszony kétperces hozzászólására szeretnék reagálni. Egyébként majd az általános vita lezárását követően szeretnék reagálni valamennyi képviselői hozzászólásra. Engedjék meg nekem, hogy örömömet fejezzem ki a tekintetben, hogy összességében tárgyszerű szakmai vita zajlik az Országgyűlésben, az LMP két képviselőjét leszámítva, akik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes urat tisztelték meg rosszindulatú hozzászólásaikkal.

(11.00)

Ami a számokat illeti, tisztelt képviselő asszony, ugyanúgy, ahogy az expozéban is elmondtam, 250 ezer fegyverről, illetőleg 250 ezer személyről szól, akik részben vadászok, sportlövők és önvédelmi fegyvert tartók, tehát ez a szám, és én világosan elmondtam az expozéban azt is, hogy olyan szabályokat kell alkotni, amely a 9 millió 750 ezer fegyverrel nem rendelkező személy biztonságát és érdekeit is figyelembe veszi.

Ami pedig a könnyítéseket illeti, Juhász Ferenc képviselő úr is fölvetette, hogy nem ért egyet a könnyítésekkel, és kinek az érdekében is szolgál. Úgy, ahogy Sáringer képviselőtársam már helyettem is megadta a választ, valóban, azon vadászok tekintetében, akiknek ez a megélhetését jelenti, jelenthet méltányosságot és méltányossági könnyítést a javaslat szerint. De még egyszer mondom, ez az általános vita, bár néhány elemében már a részletes vitába is belementünk, hiszen benyújtott módosító javaslatokról, illetőleg azok támogatásáról vagy sorsáról is beszélünk, mindenesetre ez a tényhelyzet, és én abban bízom, hogy ez a vita az általános vita hátralevő részében is tárgyszerűen és pontosan az ország érdekében folyik.

Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage