SÁRINGER-KENYERES TAMÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csatlakozom államtitkár úrhoz. Szerintem tökéletes törvényt nem fogunk tudni itt alkotni; legalábbis a jobbító szándékunkat mindenképpen megpróbáljuk kifejezni a jelenlegi törvénymódosítási javaslattal, és ha az élet produkál olyan problémákat, amiket aztán később pótolni kell, szerintem a teljes parlamenti közösség áll elébe, hogy ezeken javítson.

Szabó Timea képviselőtársnőnk kiment már, majd a jegyzőkönyvből el tudja olvasni. Nem értettem pontosan a környezetvédelemmel való kapcsolatát. Egy biztosan állítható, hogy a fegyver tartása, a vadászfegyverek tartása nem függ össze a vadgazdálkodással, az egy másik dolog. A vadgazdálkodásban mondják meg, hogy mi a kilőhető vadállomány. Tehát nagyon nagy károsítást nem tudnak végezni. Akik a károsítást jelenleg a vadállományban végzik ma Magyarországon, azok, akik nem rendelkeznek... Rapsicoknak szokták említeni őket, ez egy nagyon csúnya szó, tehát illegális módon bármiféle eszközzel, és tessék elhinni, hogy ehhez fegyverre abszolút nincs szükség, hogy a vadat el tudják ejteni, és károsítani tudják ilyen szempontból az ökológiai egyensúlyt az adott törvény kapcsán.

Szintén Szabó Timeának mondanám: nem tudom pontosan, hogy hány embert érint, de államtitkár úrhoz csatlakozva, tízmillió magyar embernek kell megteremteni a megfelelő törvényt. Tehát ha ez csak 900 embert érint, akkor is fontos a dologgal foglalkozni, mint ahogy, ha jól tudom, akkor 900 vadásztársaság van ma Magyarországon. Tehát ezzel is foglalkoznunk kell, és oda kell figyelni rá.

Köszönöm a figyelmet.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage