DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Érdekes egybeesés itt az ellenzéki oldalon, hogy van egy téma, amelyet a radikális ellenzék is majdnem annyira fontosnak tart, mint a demokratikus ellenzék (Derültség a Jobbik soraiban.), és az ügyben is példaértékű a kormánypárt, hogy elkészített végre egy országgyűlési határozatnak megfelelő beszámolót.

Nagy jelentőségű ez, de nem tartozik a napirendhez, mielőtt elvenné tőlem a szót, elnök úr, azért megemlítem, hogy van egy kötelezettsége a MOL-részvényvásárlási pakettre vonatkozóan is a kormánynak, hogy beszámol december 31-éig az Országgyűlésnek. Tehát ezzel szemben, azzal szemben, a MOL-lal kapcsolatos be nem számolással szemben ez egy pozitív példa, hogy a GMO-helyzetről beszámolót készít, és én azt hiszem, hogy ez alapját képezheti egy olyan - hogy mondjam - következetes kormányzati magatartásnak, amivel a magyar élelmiszertermékek imidzsét európai szinten vagy Európát szélesebb értelemben tekintve nemcsak az Európai Unióban, hanem a tőlünk keletebbre lévő európai országok területén is jó színben lehet feltüntetni.

(15.30)

A világtendencia az, hogy egyre inkább felértékelődik a hagyományos, biotartalmúnak tekinthető mezőgazdasági termelés és az ebből előállított élelmiszerek. Tehát azt a szigorú megkülönböztetést a termékeken, amire Harangozó Gábor képviselőtársam utalt, szerintem a későbbiekben a magyar törvényi előírások szintjén is érdemes lesz követni, és abba az irányba folytatni ezt a szigorúságot.

Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage