ELNÖK: Nem akarom tovább folytatni ezt a vitát, csak arról van szó, hogy most a részletes vita folyt. A levezető elnök mindig elvárja a képviselőtől, hogy a módosító indítványról szóljon, majd ezt követően az előterjesztő válaszol a részletes vitában elhangzottakra. Csak ennyit akartam jelezni. De úgy ítéltem meg, hogy az ügy nagyon fontos. A válaszadás tíz percéből nyolc perc az általános vita lezárása volt. Ezt csak a későbbiekre szerettem volna megjegyezni.

A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyházkénti elismerés elutasításáról szóló H/5854. számú országgyűlési határozat részletes vitája. Az előterjesztést H/5854. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/5854/4. számon megkapták és megismerhették.

Az előterjesztéshez mindössze két módosító javaslat érkezett. Mind a kettő a melléklet módosítását indítványozza, így nincs szükség arra, hogy az Országgyűlés döntsön a részletrendelkezések összekapcsolásáról. A részletes vita tehát egy szakaszban, hatperces időkeretben történik.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok, ilyen módon a bizottságot képviselő elnök úr sem tud a vitában elhangzottakra reagálni, mert semmi nem hangzott el a vitában.

A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

(16.20)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gazdasági és monetáris unióban megvalósuló stabilitásról, koordinációról és kormányzásról szóló szerződés Magyarország általi aláírásának támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Az előterjesztést H/5834. számon, a bizottsági ajánlást pedig H/5834/5. számon megkapták és megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági ajánlásban mindösszesen öt ajánlási pont található, és ezek közül kettő a preambulum módosítására irányul. Indítványozom, hogy a részletes vitát a Házszabály rendelkezéseinek megfelelően két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.

A vitában a felszólalási időkeret szakaszonként hat perc.

Megnyitom a részletes vita első szakaszát az ajánlás 3., 4. és 5. pontja szerint. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. Megadom a szót Volner Jánosnak, a Jobbik képviselőjének.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage