TÓTH CSABA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy az elmúlt két ciklusban nem voltam képviselő, úgyhogy kérdéseire akkor nem tudtam volna választ adni, viszont azt vártam volna, hogy a mostani kérdésemre ön ad nekem választ.

Az volt az interpelláció címe, hogy egyszer volt nyugdíjasok egyszer volt kedvezménye. Ön a válaszát kezdhette volna úgy, hogy hol volt, hol nem volt, mint egy mese, mert ezzel szemben a valóság az, hogy az a 47 ezer ember, akiről beszéltünk, valóban elveszti a BKV-nál azt a kedvezményes lehetőséget, hogy kedvezményes árú bérletet vásárolhasson.

(14.10)

Megveheti ugyan a jegyet, vagy ugyanazt a bérletet 3750 forint helyett most majd 9800 forintért, de nem fogja megvenni, mert nem tudja megvenni. Ezek az emberek dönthetnek majd, hogy hová mennek el gyalog, havonta öt alkalommal, mert ennyi a bérlet ára, elmehet orvoshoz, ügyet intézni, esetleg bevásárolni is.

Arról sem kéne megfeledkezni, hogy a BKV-nál, ami egyébként is már fél térdre van kényszerítve, milliárdos nagyságú bevételkiesést fog eredményezni. Ez az, államtitkár úr, amivel senki nem fog jól járni, úgyhogy válaszát nem tudom elfogadni. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage