BERTHA SZILVIA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt kell hogy mondjam, hogy az államtitkár úr megint mellébeszélt, nem adott választ a kérdésre. (Gulyás Dénes közbeszólása.) Teljesen nyilvánvalóan el akarják venni a tűzoltóságtól a másfél évszázad alatt kemény helytállással kialakított társadalmi megbecsültségét, és azt tálcán átadni azoknak, akik tizenkét év alatt nem tudtak megdolgozni érte, hogy ezt kivívják.

(15.20)

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy még a Tűzoltó Múzeumot is átnevezték Katasztrófavédelmi Múzeummá, és ki van írva, hogy 1950 vagy '55. Nyilván önök is érzik az abszurditását, de mi sem bizonyítja jobban, hogy ez az egész erről szól.

Meg kellene kérdezni magának a végrehajtó állománynak is a véleményét, hogy mit gondolnak. Jó lenne, ha tudomásul vennék, hogy azért a százezer nettóért nem kockáztatják a tűzoltók az életüket, hanem azért a társadalmi megbecsültségért, amit most ezzel elvesznek tőlük. Kérdés, ha majd ez sem tartja őket a pályán, akkor ki fogja eloltani a tüzet, és a baleseteknél ki fogja kiszedni az autókból az embereket. Erre várom érdemi válaszát, államtitkár úr.

Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage