DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Polgármester Úr! Valóban, ön gyakorlatilag a saját bőrén érzi azt, hogy mekkora problémát jelent ez, a Nokia egy részének leépítése a térségben. De szeretném megnyugtatni, hogy a magyar kormány, mint ahogy eddig is, ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkisebb feszültséggel sikerüljön ezt a problémát kezelni.

Ahogy ön is említette, néhány fontos alapvető felvetés, hogy valóban több hónapja ismert volt előttünk az, hogy vélhetően ez a létszámleépítés végbemegy. A kérdés az volt, hogy marad-e a Nokia és mekkora létszámmal marad, és ahhoz képest valóban azt mondhatjuk, hogy ez ebből a szempontból egy sikertörténet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pontosan a problémák kezelése érdekében fölvette a kapcsolatot a cég menedzsmentjével, és megállapodtunk egy munkacsoport létrehozásában, ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy napi szinten szeretnénk kommunikálni és tisztában lenni a jelenlegi helyzettel, és azzal, hogy milyen lépések mentén tudunk a lehető legtöbb embernek segíteni.

Természetesen szeretnénk a Start-munkaprogram keretében is lehetőséget biztosítani, de arra szeretném fölhívni a figyelmet, hogy a magyar kormány számára az elsődleges és legfontosabb a versenyszférában való munkahelyteremtés. Addig, amíg a versenyszférában akár Komárom más ipari területein vagy vállalkozóin keresztüli felvételre van lehetőség, vagy bármilyen más eszközzel a versenyszférában, a termelőszférában tudunk segíteni embereknek, addig ezt az eszközrendszert fogjuk maximálisan kihasználni. Ehhez azért azt látom, azt látjuk - a munkaügyi központ illetékes vezetője gyakorlatilag naponta jelenti azokat a legfontosabb ügyeket, problémákat, amelyek mentén ezt a dolgot lehet kezelni.

Úgyhogy maximálisan együttműködésünkről tudjuk biztosítani, kedves polgármester úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage