ELNÖK: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez nem érkezett módosító javaslat, részletes vitára nem kerül sor. Most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/5873. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot (Az eredmény megjelenésekor taps.): az Országgyűlés 359 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta. Köszönöm.

Megköszönöm a nagykövet úr és kísérete részvételét, további jó munkát, jó együttműködést kívánok.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a géntechnológiai tevékenységgel, annak mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásával kapcsolatos egyes kérdésekről és az ezeket érintő magyar stratégiáról szóló 53/2006. (XI. 29.) országgyűlési határozatban foglaltak 2009. és 2010. évi végrehajtásáról szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. A mezőgazdasági bizottság önálló indítványát H/5853. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel a határozati javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/5853. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 357 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvényméretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz érkezett módosító javaslatok határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést T/5708. számon, a mezőgazdasági bizottság ajánlását pedig T/5708/5. számon kapták kézhez. A T/5708/6. számú módosító javaslatot előterjesztője visszavonta, így erről a bizottság ajánlást sem készített.

Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom Önöket, hogy az előterjesztő a benyújtott módosító javaslatokat, amelyek az ajánlás 1. és 2. pontjaiban szerepelnek, nem támogatja, és azok a szükséges bizottsági támogatást sem kapták meg. Ennek ellenére a 2. pontban szereplő javaslatról szavaznunk kell, mert az LMP-frakció kérte a határozathozatalt.

A 2. pontban Vágó Gábor és Szabó Rebeka a 3. § (2) bekezdésében szövegcserés módosítást javasolnak. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 24 igen szavazattal, 333 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Elfogadott módosító javaslat hiányában most a zárószavazásra is sor kerülhet. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/5708. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 303 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 55 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gazdasági és monetáris unióban megvalósuló stabilitásról, koordinációról és kormányzásról szóló szerződés Magyarország általi aláírásának támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz érkezett módosító javaslatok határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést H/5834. számon, az ehhez kapcsolódó előterjesztői háttéranyagot H/5834/1. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/5834/5. számon kapták kézhez. Az államtitkári zárszó már elhangzott, most a határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom Önöket, hogy az előterjesztő a benyújtott módosító javaslatokat, amelyek az ajánlás 1-5. pontjaiban, valamint a kiegészítő ajánlás 1-4. pontjaiban szerepelnek, nem támogatja, és azok a szükséges bizottsági támogatást sem kapták meg. Ennek ellenére az ajánlás 1. pontja, valamint a kiegészítő ajánlás 1., 2. pontjai kivételével a további javaslatokról szavaznia kell az Országgyűlésnek, mert ezekről a Házszabály szerint kérték a határozathozatalt.

(18.00)

Az ajánlás 2. pontjában Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc a preambulum átfogó módosítását kezdeményezik, ennek elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 1., 2. és 3. pontját. Független képviselők kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 47 igen szavazattal, 312 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.

Most az kiegészítő ajánlás 1. pontjában Veres János és Szekeres Imre indítványáról döntünk az MSZP kérése alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 47 igen szavazattal, 294 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Most a kiegészítő ajánlás 2. pontjában Veres János és Szekeres Imre indítványáról döntünk az MSZP kérése alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 48 igen szavazattal, 296 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Most a kiegészítő ajánlás 3. pontjában Veres János és Szekeres Imre indítványáról döntünk az MSZP kérése alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 46 igen szavazattal, 301 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Az ajánlás 3. és 4. pontja alternatívát tartalmaz a határozati javaslat 1. pontjának módosítására. A 4. pontban Balczó Zoltán és mások azt kezdeményezik, hogy az Országgyűlés utasítsa el a szerződést, a 3. pontjában Jávor Benedek és Scheiring Gábor a szerződés támogatását meghatározott feltételek teljesüléséhez köti.

Először a 4. pontról a Jobbik kérésének megfelelően döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 43 igen szavazattal, 317 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Most az ajánlás 3. pontjáról az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 15 igen szavazattal, 344 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.

Az ajánlás 5. pontjában Jávor Benedek és Scheiring Gábor a határozati javaslatot új pontokkal egészítik ki, amelyekben a kormány számára kívánnak feladatot előírni. Az LMP kérésére szavazunk.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 52 igen szavazattal, 304 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Elfogadott módosító javaslat hiányában most a zárószavazásra is sor kerülhet. Erről a Jobbik képviselőcsoportja név szerinti szavazást kért. Kérem a jegyzőket, hogy felváltva olvassák fel a képviselők nevét, majd a leadott szavazatokat hangosan visszaismételve rögzítsék.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/5834. számú határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(A jegyzők felváltva olvassák a képviselők névsorát, majd hangosan megismétlik a képviselők állásfoglalását. A felolvasást dr. Stágel Bence kezdi, majd Szilágyi Péter folytatja.)

Ágh Péter: igen.

Dr. Ángyán József: igen.

Dr. Apáti István: nem.

Dr. Aradszki András: igen.

B. Nagy László: igen.

Babák Mihály: igen.

Bábiné Szottfried Gabriella: igen.

Dr. Bácskai János: igen.

Bagdy Gábor: igen.

Dr. Baja Ferenc: nincs jelen.

Balázs József: igen.

Balczó Zoltán: nem.

Balla Gergő: nem.

Balla György: igen.

Balla Mihály: igen.

Balog Zoltán: igen.

Balogh József: igen.

Bana Tibor: nem.

Bánki Erik: igen.

Bányai Gábor: igen.

Baracskai József: igen.

Dr. Bárándy Gergely: igen.

Baráth Zsolt: nem.

Bartos Mónika: igen.

Básthy Tamás: igen.

Bebes István: igen.

Becsó Zsolt: igen.

Bencsik János: tartózkodik. (Taps a Jobbik soraiban.)

Dr. Bene Ildikó: igen.

Berényi László: igen.

Bertha Szilvia: nem.

Bíró Márk: igen.

Bodó Imre: igen.

Bodó Sándor: igen.

Dr. Bohács Zsolt: igen.

Dr. Bóka István: igen.

Boldog István: igen.

Boldvai László: igen.

Borbély Lénárd: igen.

Borkai Zsolt: igen. (Jobbikos képviselők egy transzparenst emelnek a magasba, amelyre a következő van írva: "Mégis gyarmat leszünk".)

Dr. Botka László: nincs jelen.

Bödecs Barna: nem.

Brájer Éva: igen.

Dr. Braun Márton: igen.

Dr. Budai Gyula: igen.

Burány Sándor: igen.

Bús Balázs: igen.

Csampa Zsolt: igen.

Csenger-Zalán Zsolt: igen.

Cseresnyés Péter: igen.

Dr. Cser-Palkovics András: igen.

Cserna Gábor: igen.

Csizi Péter: igen.

Csóti György: igen.

Csöbör Katalin: igen.

Czerván György: igen.

Dr. Czira Szabolcs: igen.

Dr. Czomba Sándor: igen.

Czunyiné dr. Bertalan Judit: igen.

Dr. Daher Pierre: igen.

Dr. Dancsó József: igen.

Dankó Béla: igen.

Demeter Ervin: igen.

Demeter Zoltán: igen.

Dióssi Csaba: igen.

Dr. Dorkota Lajos: igen.

Dr. Dorosz Dávid: tartózkodik.

Dúró Dóra: nem.

Egyed Zsolt: nem.

Ékes Ilona: igen.

Ékes József: igen.

Endrésik Zsolt: nem.

Erdős Norbert: igen.

Ertsey Katalin: tartózkodik.

Farkas Flórián: igen.

Farkas Gergely: nem.

Farkas Sándor: igen.

Farkas Zoltán: igen.

Dr. Fazekas Sándor: igen.

Fejér Andor: igen.

Ferenczi Gábor: nem.

Ficsor Ádám: igen.

Firtl Mátyás: igen.

Dr. Fónagy János: igen.

Font Sándor: igen.

Földesi Gyula: igen.

Földi László: igen.

Fülöp István: igen.

Gajda Róbert: igen.

Dr. Garai István Levente: igen.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás: (Felmutat egy plakátot, amelyre a következő van írva: "Lehet nemet is mondani.") Lehet nemet is mondani! Nem.

Gelencsér Attila: igen.

Gőgös Zoltán: igen.

Göndör István: igen.

Dr. Gruber Attila: igen.

Gulyás Dénes: igen.

Gulyás Gergely: igen.

Gúr Nándor: igen.

Dr. Gyenes Géza: nem.

Dr. Gyimesi Endre: igen.

Gyopáros Alpár: igen.

Gyöngyösi Márton: nincs jelen.

Győrffy Balázs: igen.

Dr. György István: nincs jelen.

Gyurcsány Ferenc: nem. (Derültség és zaj.) Gyurcsány Ferenc: igen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage