DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Igazából, ha jól vettem észre, akkor egy ügyrendi javaslatot terjesztett elő Salamon László bizottsági elnök úr, tehát szerintem erről kellene döntenie a Háznak, de ha már mindenképpen ez a téma, azt a döbbenetet kellett átéljük jobbikos képviselőtársaimmal - ez csak minket döbbentett meg, mert a többiek zeneszóval megszavazták az elhalasztást -, hogy az Európai Bizottsággal történő előzetes kodifikációs egyeztetés érdekében előfordul egy olyan döbbenetes gyalázat, hogy a magyar törvényalkotás, a magyar nemzet templomában mi azért nem hozunk meg egy törvényt, mert az Európai Bizottság őfőméltóságának kell előzetesen véleményezni ezt.

Elmondtam a bizottságban, és most is elmondom, hogy ez ugyanannak a Moszkvának megfelelő gyakorlatnak a brüsszeli átiratú folytatása, amely számunkra elfogadhatatlan, ezért szavaztunk nemmel a Monetáris Unióra vonatkozó paktumra is, és ezért fogunk minden ilyen megoldásra nemmel szavazni. Egyébként nem tudták megjelölni akkor sem és most sem, hogy milyen nemzetközi jogi kötelezettségünk írja ezt elő. Jelöljék meg azt a jogszabályhelyet, amely akár a csatlakozási szerződésből, akár az európai uniós szerződésből levezethetően minket arra kötelez, hogy akár szeretjük ezt a törvényt, akár nem - mert speciel ezt a törvényt nem szeretjük, Z. Kárpát Dániel képviselőtársam el fogja mondani, hogy miért nem -, akkor is elfogadhatatlan, hogy minket Brüsszelből irányító központként kézi vezérléssel utasítsanak arra, hogy a fiatalkorúak dohányzásával kapcsolatosan milyen szabályokat hozzunk pró és kontra. Ez a gyarmati sors tökéletes kifejeződése.

Kérem a miniszterelnök urat, hogy vegye komolyan a szabadságharcot, és ennek jegyében ilyen jellegű szolgai lakáj eljárásokban ne legyen partner, tehát igenis folytassuk le érdemben a vitát, és hozzuk meg az érdemi döntést erről az előterjesztésről.

Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage