DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Azért szerettem volna most szót kérni ügyrendi témában, mert úgy számítottam, és szerintem úgy helyes az értelmezés, ha az én első hozzászólásom ügyrendi hozzászólásnak minősül, és ebből fakadóan a Jobbik-frakciónak még van két perce, hiszen Z. Kárpát Dániel képviselőtársam három percig beszélt, és én még két percet szeretnék beszélni az ügy érdemében. (Derültség.) De ha nem fér bele, és ez önöknek már úgymond a biztosítékot kicsapja, akkor, gondolom, majd az elnök úr méltányosan dönt.

Mindenesetre azért felháborítónak tartom azt, hogy ügyrendi felszólalás keretei között Lázár János elmondhatta azt, hogy ez egy speciális kodifikációs eljárás, ami zajlik, egy ilyen gyarmati jellegű eljárás - ezt nem tette hozzá, ezt csak én teszem hozzá -, és hivatkozott az Európai Unió alkotmányára. Hát, kedves Lázár János, felvilágosítom arról, hogy az Európai Unió alkotmányát leszavazták egyes európai nemzetek, a franciák és a hollandok, ebből fakadóan nincs az Európai Uniónak alkotmánya, tehát még máig marad a kérdés nyitott, hogy milyen jogforrásra hivatkozva akarják ezt a jogszabályt Brüsszelbe vinni. És mi fog történni ott? Ha Barroso azt mondja, hogy nem tetszik, akkor visszajön ide, hozzátesz egy módosító javaslatot? Vagy mi fog történni? Vezesse már le valaki ezt, hogy pontosan hogyan kell ezt elképzelni! Itt most vétót emel az Európai Bizottság bármely magyar jogszabály ellen, még ha az olyan rossz, mint amilyen ez most például? Akkor is sérti a magyar szuverenitást!

És nekünk azt mondták, hogy ha az Unióba csatlakozunk, akkor majd a magyar önállóság kiteljesedik, és semmi probléma nem lesz, cukrászdánk lesz Bécsben. Ehhez képest a szuverenitásunk folyamatosan, egyre jobban zsugorodik, mert soha ne felejtsük el, hogy az Unió joga felette áll az ellentétes nemzeti jognak, és ez a bizonyos európai integrációs folyamat addig folyamatosan zajlik, addig megy, addig élősködik a nemzetek testén, amíg végül szét nem zúzza a nemzeti intézményeket. Mi ezt nem akarjuk, és ezért ellenezzük azt, hogy önök ezt a javaslatot most ne tárgyalják meg érdemben a Ház előtt. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage