KŐSZEGI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Nagyon rövid leszek. Balczó Zoltán alelnök úr hozzászólásával kapcsolatban szeretnék egy kiegészítést tenni. Bocsánatot kérek először is, hogy bekiabáltam.

Azt hiszem, hogy a kereszténység melletti kiállásunk az egyik fő támadási felület, ami miatt az Európai Unióban különösen a baloldali és liberális körök, (Dr. Józsa István: Egyáltalán nem!) de sajnos bizonyos néppárti képviselők is ezzel szemben kiállnak. Ezt a miniszterelnök úr is elmondta, hogy bár kevesebben vagyunk az Európai Unióban, akik a keresztény értékek mellett kiállunk, de tudomásul kell venni, hogy az Európai Unió vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Én úgy gondolom, hogy ez így van. (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.) Ez az egyik, ami a támadásoknak a kiváltó oka.

Én személyesen - egyébként nem tisztem, különösen fideszes országgyűlési képviselőként a Jobbik alelnökét, mondjuk, megvédeni, illetve megmagyarázni - úgy érzem, hogy logikus volt az, amit mondott. Szerintem el kell rajta gondolkodni. Teljesen összefüggésszerű volt. Én úgy érzem, hogy Pálffy képviselő úr félreértette. Érdemes majd visszahallgatni a jegyzőkönyvet, szerintem teljesen logikusan összeáll a kép.

Én annyit szeretnék még egyszer elmondani, hogy a keresztény értékek melletti kiállásunk az egyik fő oka annak, hogy az európai liberálisoktól és kommunistáktól ilyen támadásoknak vagyunk kitéve. A szocialista képviselőknek pedig azt szeretném mondani, hogy ha értékrendről beszélünk és értékekről, akkor tessenek már egy kis kommunizmust kivinni Nyugat-Európába, hogy szembesüljenek azzal, hogy mi volt az, ami értéktelen volt, és ami egyszerűen Európát szétrombolta (Gőgös Zoltán közbeszól.) és Magyarországot is, és akkor kérdezzük meg Európától, hogy mi az, ami ellen küzdeni kell, önök ellen, vagy pedig ellenünk. (Dr. Vadai Ágnes: Jesszusom! - Szórványos taps a kormánypártok és a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage