NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! A számokról már nagyon régóta zajlik egy vita. Megpróbálom ezt rövidre zárni, nevezetesen, hogy hány szavazat esett a Néppártból, valamint a négy frakcióból a határozatra, illetőleg ellene, és hogy a Néppárt egységes volt-e vagy sem. Ezzel az egy kérdéssel szeretnék foglalkozni.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Néppárt létszáma az Európai Parlamentben 265 fő, az Európai Parlament létszáma 753 fő. Tehát 265 a 753-ból. Ez az Európai Parlamentnek a 35 százaléka. Ennyi az Európai Néppárt létszáma és ez az arány. Ez az Európai Néppárt. Az ominózus határozat, amiről beszélgetünk - azt hiszem, hogy Pálffy Istvánnak volt némi igaza, mert nem ez a mai vita tárgya, hanem a lengyel, illetve a litván népnek mondott köszönet (Dr. Józsa István: És néhány civilnek.), nem, kormányoknak, parlamenteknek, tehát népnek (Dr. Józsa István: Az nem a nép!), de, a népet képviseli a parlament meg a kormány. Tehát itt egyértelműen ezeknek a népeknek mondunk köszönetet.

Arra a határozatra, amiről beszélünk, az Európai Parlamentben az összesen leadott szavazatszám 627 volt, és a 627 szavazatból 263 szavazat, tehát majdnem pont annyi, mint az Európai Néppárt teljes létszáma, volt ellenszavazat. Ez egyébként 41 százaléka az összes leadott szavazatnak. Csak azt szerettem volna, képviselő úr, ha fontos még, hogy...

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage