DR. VADAI ÁGNES (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Kőszegi képviselő úr túl sokat emlegeti a kommunistákat. Nem tudom, milyen köze van hozzájuk, vagy mi ez a vonzódás. Nyilván nem gondolom, hogy rám gondol a képviselő úr, amikor a hatalmas kommunista hatalomról beszél, hiszen a rendszerváltás idején én még bőven tinédzser voltam.

Képviselő úrnak szeretném mondani, hogy ami az elszigetelést illeti: azért az elmúlt két évben olyan túl sok európai uniós ország vezetője nem látogatott Magyarországra, sőt, hozzáteszem, még az uniós elnökségünk idején is megpróbálták elkerülni az ilyenfajta találkozást, és ha lett volna, akkor is inkább eltolták más elnökségre.

Azt gondolom, ha ön fontosnak tartja ezt az ügyet - s én nem szeretném elvitatni, hogy önök fontosnak tartják azt, hogy egyébként jobboldali politikusok kiállnak a kormány politikája mellett -, akkor azt javaslom, hogy erre ne a Magyar Országgyűlést használják, hanem vannak erre másfajta fórumok. Nyilván ön is oda tud menni jobboldali lengyel és litván politikusokhoz, és meg tudja nekik köszönni. Van arra mód, hogy az Európai Néppárt különböző összejövetelein, akár Magyarországon, akár külföldön ezt megbeszéljék egymás között, és köszönetet mondjanak a politikusoknak. Én nem szeretném elvitatni azt, hogy önöknek marha jólesik, hogy van végre valaki Európában, aki azt mondja, hogy barátaim, jól csináljátok, mert egyébként itthon és külföldön nagyrészt azt mondják, hogy barátaim - és ez nagyon fontos, hogy Magyarország a mi barátunk -, ezt nem jól csináljátok. Ha képviselőtársam úgy érzi, hogy ez neki fontos, és én nem akarom elvitatni azt, hogy ez neki fontos, akkor keresse meg azokat a pártpolitikai fórumokat, ahol ezt meg tudja tenni.

(20.40)

Németh Zsolt államtitkár úrnak pedig szeretném mondani, hogy szerintem ne termelési értekezletet tartsunk. Őszintén szólva, az a határozati javaslat is ciki, amelyet az Európai Parlament elfogadott. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage