FIRTL MÁTYÁS (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót és a lehetőséget, hogy a vita után meg lehet szólalni még egyszer, de Gúr Nándor és Vadai Ágnes képviselő asszony hozzászólása késztetett arra, hogy mindenképpen szólni kell.

A legelején elnök úrnak csak azt mondom, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt részéről és a magam részéről is mindkét határozati javaslatot elfogadásra javasolom. De azt, amikor önök arról beszélnek, hogy kormányzat és Magyarország, akkor tisztelettel szeretném önöket megkérdezni - mindannyiukat, akik most a jelen pillanatban bent vannak -, hogy ki választotta meg önöket. Azokat a képviselőket, akik itt ülnek ebben a magyar parlamentben most, nagy többséggel mindenkit, 176-ból 173-at egyéni módon választották meg ebbe a parlamentbe. Hát kit képvisel ez a 173 képviselő ebben a magyar parlamentben? Azt a népet, aki megválasztotta (Dr. Józsa István: Mire? Nem erre. Erről nem tudtak semmit.), és annak a becsületét próbálja megvédeni mindenhol, ahol tud felszólalni. És akkor, amikor lehetőség van, hogy valaki - tehát a litvánok és a lengyelek - véletlenül azt próbálják megfogalmazni, ami önöknek természetesen nagyon bántja a lelkivilágukat, hogy mégiscsak kiállnak azon nemzet mellett, akik megpróbálnak a nemzeti szuverenitásuk mellett néhány gondolatot megfogalmazni, hát becsületére váljon azoknak, akik emiatt köszönetet mondanak.

De még egyszer hangsúlyozom: az, hogy önök azt merik állítani, hogy azok a képviselők, akik meg vannak választva, nem a magyar nemzetet képviselik...! Egyébként az Európai Parlamentben is azok a képviselők, akik meg vannak választva, a magyar nemzetet kell hogy képviseljék. A szocialista és a liberális képviselőknek is az lenne a kutya kötelessége, és Ékes képviselő úrnak abban van igaza - tisztelettel -, hogy nézzenek meg még egy nemzetet Európában, hogy saját nemzete ellen fölszólal-e a parlamentben! Nem, akkor inkább csöndben marad, és nem pedig fölszólal a saját nemzete ellen. Ez egy szégyen, önökre nézve is szégyen itt, a magyar parlamentben, nem csak egész Európában.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage