GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Firtl Mátyás Képviselőtársam! Tudja, vannak alapígéretek két évvel ezelőttről, azokról mondjuk, ehhez a mai határozattervezethez illesztetten is érdemesebb lenne beszélni. Ismeri őket, ugye? Ismeri, évi százezres új munkahely, egymillió új munkahely, és legyen radikális adócsökkentés, mindenkinek jobb lesz, senkinek nem lesz rosszabb, vagy a közbiztonság kapcsán, vagy ismeri azt is, hogy ezeket úgy sutba tolták, ezekkel nem kíván foglalkozni a kormány, közben milyen intézkedéseket szültek az elmúlt két esztendőben a demokráciával szemben, a jogállamisággal szemben, annak a felszámolásával szemben. Tudja, ugye? Ismeri! Ha ismeri, és elgondolkodik rajta, akkor, ugye, nem véletlenszerű az ön számára sem, hogy a saját pártcsaládján belül is vannak olyanok, akik nem hajlandók ezt a fajta viselkedést megerősíteni.

A másik rész, amiről Balczó képviselőtársam beszélt, hogy nem kíván 0,5-ös vagy bármilyen szorzószámokat használni, gondolom, ugyanúgy igaz ez itt az ön háta mögött ülő Spaller Endre képviselőtársamat érintően is, aki, ha jól tudom, listás képviselője a magyar parlamentnek. Bólogat is, visszaigazolja számomra mindezt. Ugye, úgy, ahogyan ő, ugyanúgy az ellenzéki padsorokban lévő képviselők, akik listán jutottak be, személy szerint is szavazatokat gyűjtöttek, adott esetben nagyon sokat, csak nem elégségeset ahhoz, hogy megválasztásra kerüljenek, gondolom, nem kívánja 0,3, 0,8-es szorzókkal szorozni.

Remélem, ön is megéli majd egyszer azt, hogy listás képviselő lehet még a magyar parlamentben. Ehhez szurkolok majd önnek. (Firtl Mátyás: Köszönöm!)

Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage