DR. VADAI ÁGNES (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért nem tudtam elmondani Firtl Mátyás képviselő úrnak, amikor arról beszélt, hogy az uniós elnökségünk után is - Ékes képviselő úr is említette ezt -, indult meg ilyen hatalmas támadás, akkor lényegében azt mondta ki, hogy egyébként az Európai Unió vezető politikusai, a jól ismerten baloldali és liberális politikusok, mint Angela Merkel, Nicholas Sarkozy vagy éppen José Manuel Barroso, elvtelen politikusok lennének, akik... - addig jó, míg Magyarország az Európai Unió soros elnöke, addig csöndben maradnak, majd amikor már nem Magyarország az Európai Unió soros elnöke, akkor nyilván balliberális összeesküvésben, pláne nem is beszélve mindenféle kommunista összeesküvésről, támadást indítanak Magyarország ellen, kritizálják Magyarországot.

Képviselőtársaim, azt szeretném önöknek mondani, hogy ha olvastak külföldi sajtót, és feltételezem, hogy az itt ülő képviselők egy jelentős része legalább az internetes formájában olvasni szokta a külföldi sajtót, akkor világosan látja, hogy az ott megfogalmazott kritikák jelentős részét egyébként nem baloldali vagy liberális politikusok fogalmazták meg, hanem bizony jobboldali politikusok. Azt gondolom, hogy legalább rájuk oda kell figyelni.

Megértem Ékes képviselő úr felindultságát. Még egyszer mondom: szerintem nagyon legitim az az öröm, amit éreznek, hogyha van két olyan jobboldali pártformáció Lengyelországban és Litvániában, amely támogatja az önök politikáját. Én ezt abszolút legitim örömnek tartom, mert nem sok ilyen örömben volt részük. De azért Ékes képviselő úrnak és a többi kormánypárti képviselő úrnak szeretném mondani, hogy azért azt sugallni, hogy azok, akik nem értenek egyet az önök politikájával, hazaárulók; hogy azok a képviselők, akik egyébként a baloldali, balliberális vagy a balközép oldalon vannak, amikor elhagyják a hazát és éppen külföldre mennek, akkor rosszat állítanak Magyarországról, ez egy hatalmas nagy tévedés és felháborító dolog. Azt hiszem, hogy nem kellene összekeverni Magyarországot a magyar kormánnyal.

Köszönöm, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage