ELNÖK: Tisztelt Ház! Szeretném a jegyzőkönyv számára rögzíteni, hogy kizárólag a köztársasági elnök úr iránti tiszteletből, az ő beszédét félbe nem szakítva nem utasítottam rendre a tőlem balra lévő nemcsak képviselő hölgyeket és urakat, hanem azokat, akik az ő jóvoltukból a mögöttük lévő páholyban helyet foglaltak. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Szégyen!)

Engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben. (Hosszan tartó, nagy taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Úgy van! - Moraj, közbeszólások az MSZP és a független képviselők soraiból. - Több MSZP-s és független képviselő távozik az ülésteremből.)

A monitoron elsőként Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető úr neve jelent meg. Öt percben megadom önnek a szót. Parancsoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage